Sushi

Breng de smaak van sushi naar huis met onze opwindende collectie sushi-gadgets en accessoires! Ontdek handige keukentools, stijlvol servies en creatieve hebbedingetjes om jouw sushi-ervaring te verbeteren.

Toon filters

Toont alle 10 resultaten

De nieuwe cadeau trend van 2021: sushitools

Al een aantal jaren is het eten van sushi ontzettend populair in Nederland. Het begon met hier en daar een Japanse delicatessezaak waar je sushi kon kopen. Tegenwoordig vind je overal restaurants of afhaal zaken waar je sushi kan bestellen. Sinds de herhaaldelijke lockdowns en het sluiten van de restaurants is het zelf maken van sushi alleen maar in populariteit gestegen. Net als in 2020, gaat het kopen en cadeau geven van sushitools ook in 2021 de trend zijn. Maar voordat we het over de sushitools van Cadeauonline gaan hebben eerst iets meer over de geschiedenis van dit gerecht.

De geschiedenis van sushi

Heel lang geleden, in de zestiende eeuw, begon men in Japan rauwe vis met rijst te eten. In de vroege dagen werd rauwe vis ingepakt in rijst om te fermenteren. Dit was toen een gerecht dat voor de arme mensen betaalbaar was. Later veranderde dit in verse vis en ging het gerecht iets meer lijken op de sushi dat we vandaag de dag kennen. Zeker toen daar ook rijstazijn bij kwam, want dat gaf het gerecht de typische smaak dat we van sushi kennen. Toen de gefermenteerde vis plaats maakte voor verse rauwe vis werd het een gerecht dat vooral de rijke mensen aten. Verse vis was namelijk vrij prijzig in die tijd. Het veranderde zo langzaam in een echte delicatesse.

Sushi zoals wij het kennen

In het begin van de negentiende eeuw kreeg sushi de samenstelling zoals we het nu kennen. Het werd steeds normaler om met meerdere ingrediënten verschillende soorten sushi te maken. Niet alleen stopten koks verse vis zoals zalm, zeevruchten en tonijn in sushi, ook kwamen daar ingrediënten bij zoals vlees en groenten. En niet te vergeten: zeewier werd een belangrijk ingrediënt. Een eeuw later, in het begin van de twintigste eeuw, verspreidde sushi zich vanuit de baai van Tokio over heel Japan. Daarna kwam het naar Europa overgewaaid. Zo komt het dat je ook in Nederland & België van heerlijke sushi kan genieten.

Wat zit er allemaal in sushi?

Als je goed hebt opgelet dan weet je al welke ingrediënten het meest belangrijk zijn om sushi mee te maken. Wat altijd in sushi zit is: rijst met rijstazijn, zeewier (ook wel nori genoemd), verse vis of vlees en groenten. Maar daar houdt het zeker niet op. Tegenwoordig zijn koks super creatief met allerlei ingrediënten die de lekkerste sushi maken. Denk bijvoorbeeld ook aan Japanse mayonaise, verse viskuit, pittige kruiden of zelfs klutsei. Zo komt het dat bijna iedereen van sushi houdt: voor elke smaak bestaat er wel een sushi soort. Maar wat de kok ook toevoegt, kleverige rijst met rijstazijn is echt het basisingrediënt van alle sushi.

Unieke rijstmallen bij Cadeauonline

Omdat sushi maken altijd begint met het maken van de rijst, is het belangrijk om daar extra je best op te doen. Zeker als je thuis zelf sushi gaat maken dan kunnen de unieke rijstmallen van Cadeauonline je helpen bij het maken van de beste sushi. En niet alleen dat, zo kan je ook een keer variëren van de standaard ronde sushi naar unieke meesterwerkjes. Cadeauonline heeft twee verschillende rijst sets in het assortiment. De eerste is de 4-delige panda rijstvormen set en de tweede is de 2-delige rijstvormen set van beer en eend. Met beide vormen kan je unieke sushi maken en zal je bij het thuisfront zeker indruk kunnen maken.

All you can eat sushi restaurants

Nu je meer weet over de geschiedenis van sushi en welke ingrediënten er allemaal gebruikt kunnen worden, gaan we het hebben over de plek waar je sushi eet. In Japan is het normaal om sushi aan een bar te eten. Vaak is er een lopende band aanwezig en waarvandaan je bakjes met sushi kan pakken om op te eten. In Nederland is de populairste manier om sushi te eten toch wel door naar een ‘all you can eat’ restaurant te gaan. Helaas zijn de sushi restaurants het afgelopen jaar vaker dicht dan open geweest. Daarom zijn we massaal thuis sushi gaan maken.

Zelf sushi maken met de sushitools van Cadeauonline

Veel mensen die een poging doen om zelf sushi te maken, geven het na één of twee keer op. Het is namelijk best moeilijk om onder de knie te krijgen. Maar geen stress, Cadeauonline heeft een assortiment vol met sushi tools. Met behulp van deze tools word je in no time even goed als een echte sushi chef en kan je met gemak thuis sushi maken. Juist nu alle restaurants steeds gedwongen dicht moeten is het de perfecte tijd om zelf thuis aan de slag te gaan. Kies dan ook je sushitools bij Cadeauonline en ga lekker aan de slag.

Basistools: wat heb je nodig?

Als je net begint met het zelf maken van sushi, dan is het handig om bij de basis te beginnen. De basis heeft te maken met het basis ingrediënt: rijst. Cadeauonline heeft een bamboe sushi rolmat set. Deze set bestaat uit een sushi mat en een sushi lepel. De sushi mat ziet eruit als tientallen aan elkaar geknoopte satéstokjes. Daar leg je een vel nori op en vervolgens kan je met de bamboe lepel de rijst op de nori scheppen. Als je de rijst hebt platgedrukt en alle andere ingrediënten hebt toegevoegd, dan kan je door middel van de mat de sushi rollen.

Sushi maken zonder matje? Dat kan ook!

Als je het gebruik van de mat toch nog wat moeilijk vindt, dan heeft Cadeauonline ook een andere optie in het assortiment. Met een heuse sushi maker, ook wel de sushi bazooka genoemd, heb je namelijk geen mat nodig. Het werkt als volgt: de sushi maker kan je openen zodat je twee helften kan vullen met rijst en ingrediënten. Vervolgens sluit je de sushi maker en gebruik je een duwende tool om de lange sushi rol eruit te duwen. Je hoeft dan alleen nog nori om het geheel heen te rollen. Zoals je je wel kan voorstellen: met deze sushi bazooka wordt sushi maken kinderspel.

Verschillende soorten sushi

Naast deze basistools heeft Cadeauonline ook specifieke sushitools in het assortiment. Deze tools hebben de functie om je te helpen bij het maken van specifieke sushi soorten. Hiermee is een selectie gemaakt van de meest bekende sushi soorten. Dat zijn:

  • Nigiri: hierbij ligt er een plakje rauwe vis, vlees of groente over een vormpje van rijst.
  • Maki: dit is de meest simpele gerolde sushi soort met meestal maar één extra ingrediënt naast rijst en nori.
  • Onigiri: dit zijn gekruide rijstballen bedekt met nori, meestal om het beter beet te kunnen pakken.
  • Oshi: hierbij zit er vulling in- en op een vierkante sushi.

Maak zelf sushi nigiri

Waarschijnlijk ken je de hierboven genoemde sushi en de kans is groot dat je wel eens nigiri gegeten hebt. Heerlijk toch? Ondanks dat nigiri een best onschuldige sushi lijkt, is het helaas in de praktijk ingewikkeld om zelf te maken. Daarom komt Cadeauonline met een echte sushi nigiri maker. De sushi nigiri maker is een mal voor de rijst. Je vult de mal namelijk met sushirijst en drukt deze stevig aan. Vervolgens leg je er een plakje verse vis of vlees bovenop en gebruik je de ‘aandruk’ functie van de mal. Zodra je de sushi nigiri maker omhoogtrekt blijft er een perfecte nigiri op je keukenblad liggen.

Unieke Onigiri sushi maken

Naast nigiri sushi heeft Cadeauonline ook een aantal sets om unieke onigiri sushi te maken. Dat zijn de volgende sets:

  • Set van 4 sushi unieke onigiri mallen
  • Set van 3 sushi vrolijke onigiri mallen
  • Set van 2 originele sushi onigiri mallen

De vier unieke onigiri mallen bestaat uit een ster, een driehoek, een wolk en een hart. De set van drie vrolijke onigiri mallen bestaat uit een konijn, een dolfijn en een bloem. En last but not least, de laatste set bestaat uit twee originele (identieke) driehoeken. Met deze onigiri sets maak je thuis altijd sushi in unieke vormen.

Grotere plannen? Kies voor een complete sushi kit

Je hebt ondertussen wat meer kennis over het gebruik van de basistools om thuis sushi te maken. Als je dingen liever meteen groots aanpakt dan is de complete sushi kit het perfecte cadeau dat je jezelf kan geven. De sushi kit 11-delig is een volledige set waar onder andere een rijstlepel, verschillende vormen, sushi houders en een handleiding in zit. Zo kan het thuis maken van sushi gewoon niet misgaan. Voor de grote plannen is deze grote sushi set dan ook zeker een aanrader. Het is één van de handigste sushitools uit het assortiment van Cadeauonline.

De Japanse traditie van eetstokjes

In een aantal Aziatische landen, waaronder Japan, wordt al eeuwen met eetstokjes gegeten. Net als dat het hier normaal is om met mes en vork te eten, is het in Japan een traditie en gewoonte om met eetstokjes te eten. Deze gewoonte hebben de meeste Japanse restaurants in Nederland ook overgenomen. Het zal je vast bekend in de oren klinken dat wanneer je sushi gaat eten, er geen vork maar eetstokjes naast je bord liggen. Als je thuis sushi gaat maken is het dan ook extra leuk om deze gewoonte van de eetstokjes niet te vergeten.

Mooie eetstokjes set om het af te maken

Als je thuis ook met eetstokjes de zelfgemaakte sushi gaat eten, dan zal je ervaren dat het de hele beleving nét wat leuker maakt. Bij Cadeauonline kan je een sushitool set kopen waar ook eetstokjes bij inbegrepen zitten. Dit is een bamboe sushi set met stokjes, matten en opscheplepels. Je vindt in deze set vijf paar unieke eetstokjes. De leuke opdruk van de stokjes brengen je helemaal in de sfeer van een echt sushi restaurant. Zo kan je zelfs in pandemie tijd met je gezin genieten van een zelfgeorganiseerde sushi-party. Voor het uitgaansgevoel hoef je dus helemaal niet meer de deur uit!

Sushitools cadeau geven

Tot nu toe heb je een idee gekregen van het gebruik van alle unieke sushitools uit het online assortiment van Cadeauonline. Alle sushitools zijn echter ook heel leuk om cadeau te geven. Zo geef je je vrienden of familie niet alleen iets unieks, maar help je ze ook de thuisperiode een stuk leuker te maken. Zowel bij het oefenen in de keuken, als bij het opzetten van een sushi-party zitten heel wat uren plezier. Daarnaast is het ook een cadeau waar je nog van kan meegenieten. Je kan jezelf namelijk uitnodigen om mee te genieten van de zelfgemaakte sushi. Veel (eet)plezier!