Moederdag

Verras je moeder op Moederdag met onze betoverende cadeaus en gebaren van liefde! Ontdek unieke geschenken, van gepersonaliseerde sieraden tot heerlijke verwenproducten, om haar te laten stralen op deze speciale dag. Shop nu voor hartverwarmende Moederdagverrassingen en toon je waardering voor de onvoorwaardelijke liefde van de mama’s.

Toon filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Wat geef jij op Moederdag?

Waarschijnlijk wil jij je lieve moeder altijd in het zonnetje zetten, maar er is slechts één dag per jaar, waarop je dat zeker extra veel doet. Je moeder is natuurlijk veel meer dan een moeder alleen. Het is misschien zelfs zo, dat ze je grote vriendin is. Tijdens Moederdag, mag jouw moeder de hele dag shinen. Heel erg lief dat jij je moeder in het middelpunt van de belangstelling zet op deze speciale dag, maar wat geef jij je moeder op Moederdag cadeau? Het kan wel eens een hele klus zijn, om het geschikte cadeautje te vinden. Wij hebben deze blog geschreven, zodat jij weet wat jij je lieve moeder cadeau kunt geven op deze speciale dag.

Hoe is Moederdag eigenlijk ontstaan?

In de jaren 1600 werd Moederdag populair, maar dit was niet zo zeer bedoeld voor de normale echte moeders. Het ging er toen eigenlijk om dat de moeder der goden geëerd werd. De moeder der goden noemt men ook wel Rhea, overigens was dit in eerste instantie enkel in Griekenland. Voor het eerst werd Moederdag eigenlijk past echt gevierd in Engeland, toen dat daar gevierd werd was er voor het eerst sprake van een Moederdag zonder, dat deze ook maar iets te maken had met de kerk of de achtergrond hiervan. Later werd Moederdag in steeds meer landen gevierd en sindsdien vieren we het eigenlijk allemaal.

Waarom vieren wij Moederdag?

Tegenwoordig vieren we eigenlijk allemaal Moederdag, maar waarom doen we dit eigenlijk. Jij zet jouw moeder toch altijd in het zonnetje, horen we je denken. Moederdag is een feestdag om een moeder te eren. Dit geldt voor alle moeders met het moederschap. Wij in Nederland kennen Moederdag eigenlijk alleen in mei, maar op sommige plekken wordt het ook in maart en april gevierd. Als jij net als vele andere Moederdag viert, dan zal deze dag in het teken staan van het verwennen van jouw moeder. Hoe verwen jij je moeder met iets leuks, zoals een cadeautje bijvoorbeeld?

Wat kun jij aan je moeder geven?

Het leukste om mee te beginnen tijdens Moederdag is misschien wel het geven van een ontbijtje op bed. Lekkere warme broodjes, een kop koffie, misschien zelfs een vers geperste jus d’ orange. Het is natuurlijk, maar net waar jouw lieve moeder van houdt. Je geeft natuurlijk niet iets, dat ze echt niet lust. Het geven van een leuk cadeautje hoort er wel een beetje bij, maar wat kun jij nu eigenlijk geven. Een bos bloemen, dat komt misschien wat gemakkelijk over. Het is misschien wel leuk juist een Origineel cadeautje te geven of juist iets, dat symbool staat tussen jullie. Houdt ze van koffie of thee, dan zou je een leuke mok kunnen geven. Ook het geven van een geschenkset of iets anders met bijvoorbeeld een leuke tekst kan jouw moeder erg blij maken. Het hoeft helemaal niet lastig te zijn een leuk cadeautje of meerdere cadeautjes te geven, want als jij weet wat je moeder leuk vindt, heb je zoiets gevonden!